Koppning

Koppning är en mycket gammal metod, faktiskt en av världens äldsta behandlingsformer. Inom kinesisk medicin är det vanligt med koppning och det har återigen blivit populärt i västvärlden. Genom att använda gummi, glas eller plastkoppar sugs huden upp av att det skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Vakuumet som bildas bidrar till att blodcirkulationen ökar i muskler, hud och underliggande vävnad. Bindvävens slaggprodukter transporteras bort. Man kan även göra en koppningsmassage genom att använda olja under koppan.

Koppning används främst till att lindra smärta men kan också användas för ökat välbefinnande, celluiter, stela leder och muskelspänningar m.m. Jag kombinerar helst en kort (ca 5 – 10 minuter) koppningsmassage med akupressur. Koppning är ett utmärkt komplement till andra behandlingar.

På bilden kan du se några koppor i olika storlekar. När jag använder dem uppstår ett vakuum som lyfter upp huden lite och blodgenomströmningen blir bättre, vilket kan minska värk och brukar upplevas som skönt.

koppor-olika-storlek